E-kirjoja hankitaan samalla tavoin kuin painettujakin kirjoja, eli kirjakaupasta tai verkkokirjakaupasta. Yleisimmin kirjat ladataan internetissä toimivasta e-kirjakaupasta tabletille tai tietokoneelle, josta ne luetaan suoraan tai siirretään e-kirjan lukulaitteeseen.
Joihinkin lukulaitteisiin, kuten tabletteihin, voi hankkia kirjoja suoraan langattoman internetyhteyden tai 3G-yhteyden kautta. Tällöin haluamasi kirja voi muutamalla napin painalluksella olla lukulaitteessasi jopa sekunneissa.
Suomenkielisten e-kirjojen määrä kasvaa koko ajan
Sähköisiä kirjoja myydään lähinnä ulkomaisissa verkkokirjakaupoissa ja tarjonta on pääosin englanninkielistä. Myytävien suomenkielisten e-kirjojen määrä kuitenkin kasvaa koko ajan.
Akateeminen kirjakauppa oli ensimmäinen merkittävä suomalainen kirja-alan toimija, joka aloitti e-kirjojen myynnin. Myös Suomalaisella kirjakaupalla on oma kauppansa e-kirjoille. Aktiivinen tulokas e-kirjamarkkinoilla on myös ollut Elisa. Elisa Kirja -palvelusta on ladattavissa e-kirjojen lisäksi myös äänikirjoja.
Tarjolla on myös runsaasti ilmaisia e-kirjoja etenkin englanninkielisinä.
Lue lisää ilmaisista e-kirjoista >>E-kirja lahjaksi
E-kirjoja voi ostaa myös lahjaksi. Tämä tapahtuu kätevimmin hankkimalla sähköpostitse lähetettävä sähköinen lahjakortti e-kirjakaupasta. Lahjakortilla lahjansaaja voi käydä lataamassa haluamansa kirjan lahjakortin myyneestä kaupasta.
E-kirjoja myyvät ainakin seuraavat suomalaiset verkkokaupat:
Adlibris.com >>
eLibris >>
Elisa Kirja >>
Ellibs >>
Suomalainen kirjakauppa >>
Englanninkielistä sisältöä on saatavana runsaastikin. Suosituimpia kirjakauppoja ovat mm.
Barnes&Noble >>
Waterstones >>
Amazon >>
eBooks >>
Ellibs >>
Wowio >>
Tarjolla on myös runsaasti ilmaisia e-kirjoja etenkin englanninkielisinä.
Inspiraatiota lukemiseen
Kirjoihin keskittyneet blogit ovat hyviä medioita ajankohtaisten kirjavinkkien metsästämiseen. Muun muassa seuraavat blogit toimivat loistavina inspiraation lähteinä niin sähköisen kuin perinteisen kirjan ystäville:
Morren maailma >>
Sokeripala >>
Leena Lumi >>
Bokbabbel >> (ruotsinkielinen)
Kirjainten virrassa >>
Suomen suosituimpien kirjallisuusblogien kärkisijaa pitää Cisionin selvityksen mukaan Leena Lumi.