sähköinenkirja.fi

Miksi valita e-kirja?

E-kirja kulkee kätevästi mukana ja tarjoaa miellyttävän lukukokemuksen.

E-kirjat ovat herättäneet keskustelua puolesta ja vastaan. Kirjanystävien keskuudessa painettu kirja pitää edelleenkin pintansa – monille kirjan ulkoasu, painomusteen ja paperin tuoksu sekä sivujen fyysinen selailu ovat tärkeä osa lukuelämystä. Sähköinen kirja kasvattaa silti  suosiotaan erityisesti tabletti-tietokoneiden yleistyessä, sillä se kulkee helposti mukana ja tablettiin mahtuu vaikka kokonainen kirjahylly.

Lukukokemus kuin painetussa kirjassa

E-kirjan lukemiseen tarkoitettu sähköinen lukulaite tuo lukukokemuksen niin lähelle oikeaa kirjaa kuin mahdollista. Värähtelemätön, sähköisen paperin tekniikkaa hyödyntävä näyttö on silmälle yhtä ystävällinen kuin tavallinen paperi.

Silmää miellyttävän lukukokemuksen ja heijastusten välttämiseksi lukulaitteissa ei ole myöskään taustavaloa. Lukemiseen tarvitaan siis samanlainen ulkoinen valaistus kuin tavallista kirjaakin luettaessa. Lukulaitteet eivät kuumene, ja niissä on usein myös mahdollisuus kirjoittaa sivuille muistiinpanoja.

Lue lisää e-kirjan lukulaitteista >>

Tablet-tietokoneiden vahvuutena taas ovat helppokäyttöiset kosketusnäytöt sekä se, että erillistä lukuvaloa ei tarvita tabletin valaisestessa itse itsensä. Näytön kirkkautta voi helposti säädellä ja lukeminen onnistuu muita häiritsemättä vaikka makuuhuoneessa. Tabletti mahdollistaa myös, se että kirjoihin lisätään esimerkiksi videoita ja linkkejä verkkosisältöihin. Tablettiin tulee ladata erikseen lukusovellus. E-kirjapalvelut tarjoavat tavallisesti oman maksuttoman sovelluksensa eri valmistajien laitteille (Android, iOS). Sekä lukulaitteella että tabletilla lukija voi säätää tekstin koon itselleen sopivaksi.

Katso miten e-kirja toimii tablettilaitteessa (Elisa Kirja):

Yhdessä lukulaitteessa jopa satoja kirjoja

Lukulaitteet ovat kevyitä, ja yhteen laitteeseen mahtuu satoja kirjoja kerralla. Pieneen kokoon mahtuva runsas valikoima hyödyttää varsinkin paljon liikkuvia lukijoita. Laitteesta ja yhteyksistä riippuen joihinkin lukulaitteisiin voi ladata lisää sisältöä myös langattomasti suoraan verkosta.

Kilpailukykyinen hinta

Paljon lukevaa miellyttää varmasti myös e-kirjojen hinta – painokulujen puuttuessa sähköisten kirjojen hinta asettuu luultavasti jonkin verran alhaisemmaksi kuin painettujen. E-kirjan julkaiseminen ei vaadi myöskään kustantajalta niin suurta taloudellista riskiä kuin painetun kirjan julkaiseminen. Tämä mahdollistaa vaihtoehtoisten sisältöjen aiempaa paremman esille pääsyn.

Tutustu e-kirjoja myyviin verkkokauppoihin >>

E-kirja on ympäristöystävällinen

Sähköinen kirja mielletään usein paperista ympäristöystävällisemmäksi, koska sitä ei tarvitse painaa paperille eikä kuljettaa erikseen lukijan saataville. Toisaalta myös lukemiseen soveltuvien laitteiden valmistamisella ja käytöllä on toki omat ympäristövaikutuksensa, mutta näiden arvioidaan jäävän painettuja kirjoja pienemmiksi.

Erityisesti pelkkään e-kirjojen lukemiseen tarkoitetut lukulaitteet ovat kuitenkin erittäin energiatehokkaita. Sähköisen musteen teknologialla toimivat näytöt kuluttavat sähköä ainoastaan sivuja käännettäessä. E-kirjan lukulaitteen akku kestää parhaimmillaan jopa kaksi viikkoa tai 10 000 sivunvaihtoa

Lue lisää e-kirjan lukulaitteista >>
 
 • Tiesitkö tämän?

  Sähköisen paperin näyttö toimii hieman samalla tavalla kuin lasten Etch A Sketch -piirustuslaite.
 • Tiesitkö tämän?

  Kindle-lukulaitteelle on saatavissa yli 500 000 e-kirjaa Amazon.comista.
 • Tiesitkö tämän?

  Ensimmäisinä e-kirjoina voidaan pitää Michael Hallin vuonna 1971 perustaman Gutenberg-projektin digitaalisia kirjoja.
 • Tiesitkö tämän?

  Ensimmäiset kaupalliset lukulaitteet olivat Sonyn valmistamia.
 • Tiesitkö tämän?

  Yhteen lukulaitteeseen voi mahtua satoja, jopa tuhansia kirjoja.
 • Tiesitkö tämän?

  Vuonna 1971 perustetun Gutenberg-projektin sivuilta voi ladata yli 30 000 sähköistä kirjaa ilmaiseksi.
 • Tiesitkö tämän?

  Sähköisen paperin teknologialla toimivat lukulaitteiden näytöt käyttävät sähköä ainoastaan sivua vaihdettaessa.
 • Tiesitkö tämän?

  Skiff-lukulaite on vain 6,8 mm paksu.
 • Tiesitkö tämän?

  Ensimmäinen kirjakaupan oma lukulaite, Amazonin Kindle, lanseerattiin 19.11.2007.
 • Tiesitkö tämän?

  Lukulaitteen akku voi kestää kertalatauksella jopa 10 päivää.
 • Tiesitkö tämän?

  Joulupäivänä 2009 Amazon.comista ostettiin ensimmäistä kertaa enemmän e-kirjoja kuin painettuja kirjoja.
 • Tiesitkö tämän?

  Lukulaitteessa voi tehdä helposti poistettavia yliviivauksia ja merkintöjä e-kirjoihin.
 • Tiesitkö tämän?

  Ensimmäiset e-kirjat olivat rajoitetulle yleisölle tarkoitettuja erikoiskirjoja.

Elisa Kirja on sähköinenkirja.fi pääyhteistyökumppani

Lue lisää Katso esittelyvideo

Elisa e-kirjan esittely

Elisa Kirja on sähköisen kirjallisuuden palvelu, josta löytyy laajin valikoima suomenkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja. Tarjolla on lisäksi ruotsin-, englannin- ja vironkielistä kirjallisuutta. Palvelun käyttö on helpointa tabletilla tai älypuhelimella, jossa on Elisa Kirja -sovellus (Android-laitteet, iPad ja iPhone).

Myydyimpiä e-kirjoja Elisa Kirja -palvelussa

Edelliset Seuraavat